Τεστ Προσωπικότητας κατά Ιπποκράτη

Εδώ και περισσότερα από 2000 χρόνια, ένας Έλληνας φιλόσοφος και φυσικός ήταν ο πρώτος που συνειδητοποίησε ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Ο Ιπποκράτης παρατήρησε πρώτος, πως πέραν των διαφορών στην εξωτερική εμφάνιση, οι άνθρωποι επίσης διαθέτουν μοναδικές προσωπικότητες που τους διαφοροποιούν αποφασιστικά.

Γύρω στο 400 π.Χ. Προσδιόρισε τέσσερα οργανικά υγρά: το αίμα, την ωχρή χολή, το φλέγμα, και τη μέλανα χολή στα οποία απέδωσε τα διαφορετικά γνωρίσματα στο χαρακτήρα των ανθρώπων.

Αρκετούς αιώνες αργότερα, γύρω στο 149 π.Χ. Ένας Ρωμαίος φυσιολόγος, ο Γαληνός, πρότεινε μια θεωρία ψυχοσύνθεσης βασισμένη στη θεωρία του Ιπποκράτη. Σύμφωνα με αυτή υπάρχουν τέσσερα είδη ανθρώπινης προσωπικότητας: ο Αιματικός, ο Χολερικός, ο Μελαγχολικός, και ο Φλεγματικός, ανάλογα με την ποσότητα συγκεκριμένων οργανικών υγρών που ρέουν στο σώμα του κάθε ανθρώπου.

Φυσικά, οι μετέπειτα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα τέσσερα αυτά οργανικά υγρά δεν ευθύνονται για τις ιδιαιτερότητες στην προσωπικότητα των ανθρώπων, αλλά συνδέονται με μια διαφορετική βιολογική οντότητα: τα γονίδιά μας.

Παρότι λοιπόν κάθε ανθρώπινο πλάσμα είναι μοναδικό, υπάρχουν γνωρίσματα της προσωπικότητας που μπορούν να ομαδοποιηθούν σε κατηγορίες οι οποίες μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι είμαστε και γιατί οι άλλοι δεν είναι ίδιοι με εμάς. Οι τέσσερις αυτοί τύποι αποδίδονται με Ελληνικούς όρους: ο Δημοφιλής Αιματικός, ο Ισχυρός Χολερικός, ο Τέλειος Μελαγχολικός και ο Φιλήσυχος Φλεγματικός.

Βρείτε λοιπόν το δικό σας συνδυασμό προσωπικοτήτων που συνθέτουν το χαρακτήρα σας και ανακαλύψτε τα κυριότερα χαρακτηριστικά στη συνοπτική ανάλυση που ακολουθεί.