Βιογραφικό

Μάρω Μπέλλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μάρω Μπέλλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο «Αντιμετώπιση του πόνου» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον τομέα της «Ιατρικής Ψυχολογίας».

Έχει λάβει εξειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Α.Κ.Μ.Α. (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου). Έχει εμβαθύνει στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία με διατριβή η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “Society for Existential Analysis”. Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος ή ως εισηγήτρια σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης. Τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη Λακανική Ψυχανάλυση συμμετέχοντας στις εργασίες του Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας.

Όσον αφορά τη διαδρομή της σε κλινικό επίπεδο, έχει εργαστεί για πέντε χρόνια ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» με αντικείμενο την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς με χρόνιες νευρολογικές ασθένειες (αυτοάνοσα νοσήματα) και στις οικογένειές τους.

Έχει εργαστεί για πέντε χρόνια στο Κέντρο Ημέρας Ίασις, Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Άνοια - Αλτσχάιμερ και Συναφών Παθήσεων. Συμμετείχε ως ερευνήτρια σε επιστημονικό πρόγραμμα με αντικείμενο τις διαταραχές μνήμης υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Η κλινική της εμπειρία έχει εμπλουτισθεί με τη συμμετοχή της στον Ο.ΚΑ.ΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών), στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου).

Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος του ψυχολόγου με την υπ’ αριθμ. 7106/98 υπουργική απόφαση. Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με έδρα στη Γλυφάδα. Κατά την κλινική της πρακτική ακολουθεί την αυτοσχεδιαστική μέθοδο. Αξιοποιεί δημιουργικά τις προσεγγίσεις στις οποίες έχει ειδικευθεί και συνεχίζει να ειδικεύεται, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές των εκάστοτε περιπτώσεων.

Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε στην Αθήνα από τις Εκδόσεις Ι.Σιδέρη το βιβλίο της με τίτλο: «Ο γκατζετ-Eros, ο έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας».