Βιογραφικό

Μάρω Μπέλλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μάρω Μπέλλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο «Αντιμετώπιση του πόνου» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Εργαστήριο «Ιατρικής Ψυχολογίας»). Είναι, επίσης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Φιλοσοφία από το Δ.Π.Μ.Σ. «Συστηματική Φιλοσοφία» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Έχει λάβει εξειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο «Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου» και στο «Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας». Έχει εμβαθύνει στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία με διατριβή η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Society for Existential Analysis. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στη Λακανική Ψυχανάλυση συμμετέχοντας ως ενεργό μέλος στις εργασίες του «Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας» και του «Βορρόμειου Κόμβου» (Νέα Λακανική Σχολή Ψυχανάλυσης). Είναι, επίσης, μέλος του Εργαστηρίου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Σπουδών «Ψηφίς»-DHLab (Α.Π.Θ.).


Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και ως εισηγήτρια σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια Ψυχολογίας και Ψυχανάλυσης. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο PsychoanalysisLacan, στο Lacanian Review Online και στον συλλογικό τόμο Σώμα, Βίωμα, Ταυτότητα και Διαδικασίες Κοινωνικοποίησης και Μάθησης (2019). Το 2019 κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση το βιβλίο της Ο γκατζετ-Eros: ο έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας (Αθήνα: Ι.Σιδέρης).


Όσον αφορά την κλινική της εξειδίκευση, έχει εργαστεί για πέντε χρόνια ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» με αντικείμενο την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς με χρόνιες νευρολογικές ασθένειες (αυτοάνοσα νοσήματα) και στις οικογένειές τους. Έχει, επίσης, εργαστεί για πέντε χρόνια στο Κέντρο Ημέρας Ίασις, Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Άνοια - Αλτσχάιμερ και Συναφείς Παθήσεις. Συμμετείχε, εξάλλου, ως ερευνήτρια σε επιστημονικό πρόγραμμα με αντικείμενο τις διαταραχές μνήμης υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κλινική της εμπειρία έχει εμπλουτισθεί περαιτέρω με τη συμμετοχή της στον Ο.ΚΑ.ΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών), στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου).


Κατέχει Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου (7106/98 Υπουργική Απόφαση). Εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Γλυφάδα από το 2009. Κατά την κλινική της πρακτική αξιοποιεί συνθετικά τις προσεγγίσεις στις οποίες έχει ειδικευθεί και συνεχίζει να ειδικεύεται, λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εκάστοτε περιπτώσεων.