Τεστ Προσωπικότητας

Τι είναι τα τεστ προσωπικότητας;
Καθένας μας στην καθημερινότητά του διαπιστώνει ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη ανθρώπων. Ο τύπος της προσωπικότητάς μας είναι το βασικό φίλτρο που χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Το «φίλτρο», δηλαδή είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε την ζωή. Αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα μένουν και κάποια άλλα δεν καταφέρνουν να το διαπεράσουν κι έτσι παραμένουν αθέατα στην συνείδησή μας.

Τα τεστ προσωπικότητας είναι εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας. Η αναγνώριση του τύπου που χαρακτηρίζει την προσωπικότητά μας είναι ένα χρήσιμο μέσο ώστε να παρατηρούμε καλύτερα τόσο τον εαυτό μας, όσο και τους άλλους. Αυτού του είδους τα εργαλεία μας αποκαλύπτουν τις κορυφές που είμαστε ικανοί να κατακτήσουμε και παράλληλα ρίχνουν φως με σαφήνεια στα κομμάτια της ζωής μας που είναι σκοτεινά και εγκλωβισμένα.

Με άλλα λόγια, αναγνωρίζοντας τον τύπο στον οποίο ανήκουμε, καταφέρνουμε σταδιακά να μην ταυτιζόμαστε με την προσωπικότητά μας. Κατανοούμε ότι χρησιμοποιώντας το φίλτρο της ψυχοσύνθεσής μας καταλήγουμε να είμαστε πολύ λιγότεροι από αυτό που πραγματικά είμαστε. Είναι σαν να μας έχει δοθεί ένα μέγαρο για να ζήσουμε, με ευρύχωρα δωμάτια, πλούσια έπιπλα και πανέμορφους κήπους και εμείς έχουμε περιορίσει τον εαυτό μας σε μία μικρή, σκοτεινή ντουλάπα στο υπόγειο. Πολύ συχνά συμβαίνει να ξεχνάμε ότι υπάρχει το υπόλοιπο μέγαρο ή ότι είμαστε πραγματικά ιδιοκτήτες του.

Τα τεστ προσωπικότητας είναι εργαλεία που μας βοηθούν στην αυτογνωσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πανάκεια ή ότι το σύνολο της προσωπικότητας μας προσδιορίζεται με βάση και μόνο τυπολογίες. Αποκτώντας επίγνωση, μπορούμε να αξιοποιήσουμε μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας και επομένως περισσότερες δυνάμεις στις οποίες μπορούμε να στηριχθούμε όταν αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολίες. Βλέπουμε καινούργιες λύσεις, αντί να αντιδρούμε από συνήθεια. Ακόμα και τα πράγματα που συνήθως τα αντιμετωπίζουμε ως δυσάρεστες εμπειρίες, έχουν μία εντελώς διαφορετική ποιότητα όταν τα βιώνουμε με επίγνωση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τα ακόλουθα τεστ προσωπικότητας και να τα πραγματοποιήσετε online: